سفارش تبلیغ
صبا ویژن
منع دانش روا نیست . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]

SPDIF چیست ؟

SPDIF مخفف Sony Philips Digital Interface Format هست که به اختصار Sony Philips Digital Interface هم میگن . در واقع این رابط سخت افزاری برای انتقال صدا به صورت دیجیتال طراحی شده . همونطور که می دونید صدا در حالت نرمال ، به صورت آنالوگ هستش یعنی شبیه به یه شکل موج می مونه که در طول زمان تغییر می کنه ( مثلا صدا زیاد میشه کم میشه ) . صدای آنالوگ یه عیب بزرگی داره و اونم اینه که خیلی راحت نویز رو به خودش میگیره و خراب میشه . واسه اینکه نویز خیلی کمتر روی صدا تاثیر بذاره ، باید صدا رو به صورت دیجیتال درآورد و بعد انتقال داد . صدای دیجیتال یعنی سیگنالی که به صورت صفر و یک ذخیره شده .

به زبون ساده و به طور خلاصه SPDIF چیز عجیب و غریبی نیست فقط اسمش یکم طولانی و گیج کننده است وگرنه SPDIF یه رابط سخت افزاری برای انتقال صدای دیجیتاله و دو نوع پورت هم داره که در ادامه میگم . منظورم این بود که فکر نکنید SPDIF چه تکنولوژی خاص و شگفت انگیزیه !

ادامه مطلب...

96/12/7::: 5:20 ع
نظر()
  

فلسفه وجودی ساتا اکسپرس

یه زمانی بود که هاردهای مکانیکی حرف اول و آخر توی ذخیره سازی بلندمدت رو می زدن . بعدا طراحان الکترونیک متوجه شدن که مکانیکی بودن هارد 50 تا عیب داره که یکیش سرعت پایین دسترسی به اطلاعات بود . واسه همین حافظه های تمام الکترونیکی به نام SSD اومدن . این حافظه ها باید توسط یه درگاه استانداردی به مادربورد وصل میشدن که توسط CPU و همچنین سیستم عامل قابل شناسایی باشن . قبلا اگه خاطرتون باشه هارد رو با کابل IDE ( پاتا ) به مادربورد وصل می کردیم و بعدش کابل ساتا اومد که کابل باریک تریه و اجازه سرعت بیشتر رو به هارد میده . البته تکنولوژی ساتا این اجازه رو میده نه فقط یه کابل خالی ( کابل وسیله است )

ادامه مطلب...

96/12/7::: 5:17 ع
نظر()
  
PCIExpress-PCIe

PCIExpress-PCIe

فلسفه وجودی PCI Express

? این قسمت خیلی مهمه حتما بخونید :

از سال های قبل ، یکی از بزرگترین دغدغه های مهندسین سخت افزار کامپیوتر این بوده که دستگاه های جانبی رو چطور به کامپیوتر وصل کنیم . در این بین مشکلاتی مثل نویز ، پهنای باند ، سرعت انتقال ، سازگاری ، هزینه و خیلی مسائل دیگه وجود داشتن . دستگاه های جانبی مثل حافظه ها ، کارت گرافیک و کارت شبکه دستگاه هایی هستن که باید به یه شکلی به کامپیوتر وصل می شدن . واسه این کار ، استانداردهای زیادی معرفی شد .

ادامه مطلب...

96/12/7::: 5:13 ع
نظر()
  

 

تشخیص سن از طریق چهره با راهکار های جدید

در پژوهشی که توسط محققان ایرانی انجام‌شده، روشی برای بالا بردن دقت سیستم‌های تخمین سن از روی چهره ابداع شده است که می‌تواند کارایی چنین سیستم‌هایی را بالاتر ببرد.

چهره انسان حاوی اطلاعات مهمی از قبیل جنسیت، نژاد، خلق‌وخوی و سن است. سن انسان، به‌عنوان یک صفت مهم شخصی، می‌تواند به‌طور مستقیم توسط الگوهای متمایز که از ظاهر صورت پدیدار می‌شوند، استنباط شود.

برآورد سن از روی چهره، توجه زیادی را در جوامع تحقیقاتی و صنایع مختلف به سبب نقش مهم آن در تعامل انسان و کامپیوتر، سیستم‌های نظارتی و کنترل جلب کرده ‌است. همچنین تخمین سن به کمک کامپیوتر به‌طور قابل‌توجهی از بار کار دستی خسته‌کننده مانند هنر، پزشکی قانونی، مدیریت ارتباط با مشتری الکترونیکی، کنترل امنیت، بیومتریک، تفریح و سرگرمی و آرایشگری می‌کاهد. علاوه بر این‌ها، برآورد سن توسط دستگاه، در برنامه‌های کاربردی و در مواردی مفید است که نیازی نیست فرد به‌طور خاص شناسایی شود.

به گفته محققان، ویژگی‌های چهره معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شوند: ویژگی‌های محلی، ویژگی‌های عمومی و ویژگی‌های ترکیبی.

ویژگی‌های محلی شامل مقدار و عمق چین‌وچروک در پیشانی، زیر چشم‌ها و گونه‌ها، پیری پوست با استفاده از کک‌ومک و لکه‌های ناشی از سن، رنگ مو و هندسه اجزای صورت است. ویژگی‌های فردی از قبیل هویت، حالت، جنسیت، قومیت، اندازه و شکل چهره بهتر در ویژگی‌های عمومی منعکس می‌شوند. ویژگی‌های ترکیبی نیز ترکیب و تلفیقی از هر دو ویژگی‌های محلی و عمومی استفاده می‌کنند.

معمولاً افراد برای برآورد سن از تلفیق و ترکیبی از ویژگی‌های محلی و عمومی استفاده می‌کنند و مطمئناً هرچقدر استخراج این ویژگی‌ها در قسمت‌های مختلف چهره بهتر و دقیق‌تر انجام شود، برآورد سن نیز دقیق‌تر خواهد بود.

در این خصوص، پژوهشگرانی از دانشگاه گیلان، مطالعه‌ای پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن تلاش شده است روشی برای بالا بردن دقت سیستم‌های تخمین سن از روی چهره ابداع شود.

در این تحقیق، از تلفیق ویژگی‌های عمومی مانند مدل ظاهر فعال یا اصطلاحاً AAM و ویژگی‌های محلی بافت موسوم به هارالیک (Haralik) و هاگ (HOG)، با استفاده از روش نزدیک‌ترین همسایه جهت دسته‌بندی، استفاده شده است.

بدین منظور، نصیبه اسدی پرور ماسوله و اسدالله شاه بهرامی، سیستمی هفت مرحله‌ای را پیشنهاد داده‌اند که شامل موارد زیر است:

مرحله اول: دریافت تصاویر از پایگاه داده و نرمال‌سازی آن‌ها

مرحله دوم: استخراج ویژگی‌های محلی با استفاده از الگوریتم‌های هارالیک (Haralik) و هاگ (HOG) و ویژگی‌های عمومی با استفاده از مدل ظاهر فعال (AAM)

مرحله سوم: قراردادن ویژگی‌ها در پنج گروه به‌عنوان پنج روش که شامل سه روش منفرد و دو روش تلفیقی هستند

مرحله چهارم: استفاده از روش (Sequential floating forward selection (SFFS جهت انتخاب ویژگی‌ها

مرحله پنجم: استفاده از روش 4-fold برای اعتبارسنجی ضربدری

مرحله ششم: استفاده از روش نزدیک‌ترین همسایه (KNN) روی داده‌های آزمودن و آموزش مرحله قبل جهت کلاس‌بندی داده‌ها

مرحله هفتم: استفاده از معیار نمره تجمعی (CS) جهت بررسی کارایی روش‌ها و مقایسه بین آن‌ها.

نتایج بررسی‌های انجام‌شده توسط پژوهشگران فوق نشان می‌دهد که درصد متوسط خطای مدل ظاهر فعال (AAM) نسبت به روش‌های هاگ (HOG) و هارالیک (Haralik) کمتر است.

همچنین بر اساس این نتایج، روش هاگ نسبت به روش هارالیک بهتر عمل می‌کند و اختلاف دقت آن‌ها تقریباً زیاد است.

محققان فوق می‌گویند: «با توجه به عملکرد خوب روش هاگ نسبت به هارالیک، ترکیب روش‌های AAM+HOG نسبت به روش AAM+HARALIK از کارایی بهتری برخوردار است. همچنین روش ترکیبی AAM و HOG دارای کمترین متوسط خطا و روش HARALIK بیشترین مقدار متوسط خطا را دارد».

این محققان می‌افزایند: «کارایی روش ترکیبی ارائه‌شده در این مقاله به‌منظور تشخیص سن از روی چهره، بهتر از بقیه منابع است. مهم‌ترین علت آن نیز استفاده از روش هاگ در استخراج ویژگی‌های محلی و ترکیب آن‌ها با ویژگی‌های عمومی است».

در این پژوهش جالب مشاهده شد که مرحله استخراج و انتخاب ویژگی‌ها در فرآیند خودکار برآورد سن از روی تصویر چهره از اهمیت خاصی برخوردار است، چراکه دقت این چنین سیستم‌ها تا حدود بسیار زیادی به این مرحله وابسته است.

این نتایج که در مجله مهندسی برق دانشگاه تبریز متعلق به دانشکده برق و کامپیوتر این دانشگاه منتشر شده است، می‌تواند در طراحی سیستم‌های جدید تشخیص سن از روی چهره کاربرد داشته باشد.


  
  

سونی از هدفون بی سیم جدید خود به قیمت 280 دلار در کنفرانس جهانی موبایل در بارسلونا رونمایی کرد.

طراحی متفاوت سونی در جدیدترین هدفون بی سیم به صورت گوش‌باز، شکل و شمایل جالبی را ایجاد کرده است.

پخش کننده صوت نزدیک حفره اصلی گوش قرار گرفته اما دور هدفون از پخش کننده جدا بوده و شکافی ما بین این دو وجود دارد.(طبق تصویر زیر)

Xperia Ear Duo حدود 280 دلارقیمت‌گذاری شده است و پس از دو سال طراحی به صورت تجاری عرضه می‌شود. این هدفون برعکس طراحی‌های ضدنویز سونی است که تاکنون ساخته شده که هدف تجربه شنیدن دوآل است که ترکیبی از شنیدن صدای موسیقی و صدای اطراف کاربر است.

ادامه مطلب...

  
  

شما جواب این سوالاتونو میگیرین!:

1- کروماکی و تصویر کروماکی چیست؟
2- بررسی رنگ ها در کروماکی
3- چطور یک پرده کروماکی بسازیم
4-نورپردازی و سوژه در کروماکی
5- چطور با یک دوربین هندی کم یا نیمه حرفه ای کروماکی بگیریم
6- تصویربرداری کروماکی
7- تدوین کروماکی
ادامه مطلب...

93/9/28::: 9:34 ع
نظر()
  

"چرا آبی؟ چرا سبز؟ فرقشون چیه؟"

http://www.hamedsalahi.com/wp-content/uploads/2009/07/untitled-6.jpg
این دو سوال اساس این کامنتی هست که من میخوام در موردش توضیح بدم.

ادامه مطلب...

  


عینک‌های سه بعدی هنوز راه درازی را به همراه تلویزیون‌های سه بعدی نه پیموده اند، اما امروزه در هر خانه ای می‌توان یک جفت از آنها را یافت. همان طور که می‌دانید عینک‌های سه بعدی دو نوع هستند،یک نوع اکتیو (فعال) و نوع دیگر پَسیو (غیر فعال).شاید برای شما هم سئوال پیش آمده باشد که تفاوت این دو عینک در چیست و کدام مناسب تر هستند. در ادامه ی مطلب می‌خواهیم به  طور کامل به سئوالات شما پاسخ دهیم پس همراه ما باشید.
عینک‌های اکتیو (Active) از شاتر الکترونیکی استفاده می‌کنند که دو تصویر مختلف ایجاد شده را بر روی چشم هماهنگ می‌کند تا سر انجام یک اثر سه بعدی ایجاد شود. اما نحوه کار عینک‌ها پَسیو (Passive) کمی‌متفاوت است.

ادامه مطلب...

93/9/28::: 9:21 ع
نظر()
  

شرکت پولاروید به تازگی پرینتر جیبی ساخته که می‌تواند با اتصال به دوربین عکاسی دیجیتال و یا گوشی موبایل تصاویر ذخیره شده بر روی آنها را در ابعاد 3 در 2 اینچ چاپ کند.

 
 
این محصول Polaroid PoGo Instant Pocket Printer نام دارد و با قیمت 94 دلار در ایالات متحده بفروش می‌رسد.
مشخصات فنی این محصول به شرح زیر است:

این چاپگر جیبی تصاویر را به‌صورت کامل و بدون حاشیه چاپ می‌کند و آنها را کاملاً خشک تحویل شما می‌دهد. کاربر بلافاصله بعد از چاپ می‌تواند بدون نگرانی از بابت پخش رنگ، عکس را لمس کند.
 
 
این محصول کیفیت تصاویر را به صورت خودکار برای ابعاد چاپ تنظیم می‌کند و عکس‌های چاپ شده ضد آب، ضد اشک چشم، بدون لکه و بدون فرورفتگی و چاله هستند.

این چاپگر می‌تواند عکس‌ها را در ابعاد 2 در 3 اینچ بدون حاشیه در کمتر از یک دقیقه چاپ کند.

این چاپگر همچنین می‌تواند به تمامی دوربین‌های دیجیتالی جدید و تعداد زیادی از گوشی‌های تلفن همراه متصل شود.

93/9/28::: 9:16 ع
نظر()
  
به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ بعد از تولید نمایشگرهای LED   و   3D  ، در سال گذشته نسل جدید تلویزیون ها و صفحه نمایش ها وارد بازار شد. امروزه بیشتر برندهای معتبر مانند ال جی و توشیبا از تلویزیون های   4K  خود رونمایی کرده اند و با ورود برندهای دیگر نظیر پاناسونیک و سامسونگ به این عرصه، رقابت در تولید تلویزیون ها و صفحه نمایش های   4K   بیش از پیش داغ شده است. 

تلویزیون های اچ دی با کیفیت 1080   p   ؛ رزولوشنی برابر با 1920 در 1080 پیکسل دارند و در استاندارد   4K  این رزولوشن به 4096 در 2160 پیکسل می رسد. یعنی رزولوشنی 4 برابر استاندارد 1080p که هم اکنون در تلویزیون های اچ دی و دیسک های بلو- ری در دسترس است.

4K از کجا آمد؟

ریشه های اصلی تکنولوژی 4K به صنعت سینما باز میگردد. اواخر دهه 90 بود که جورج لوکاس نویسنده و کارگردان مشهور فیلم جنگ ستارگان تصمیم گرفت که فرمت های جدید دیجیتالی را جایگزین فیلم کند.

ادامه مطلب...

93/7/30::: 2:51 ع
نظر()